• Microneedling

 • Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens deze behandeling worden er speciale actieve werkstoffen aangebracht op de huid, die via de gemaakte kanaaltjes opgenomen kunnen worden door de dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt zich hierna terug en sluit deze kanaaltjes met huideigen collageen.

  broken image
 • Littekens
  Microneedling wordt ook toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit litteken collageen en dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. Door de microneedling wordt dit litteken collageen deels afgebroken en zo wordt de bloedcirculatie in dit gebied opnieuw geoptimaliseerd.
   

  Grove poriën
  Het verfijnen van grove poriën is vaak heel lastig omdat hier collageen voor nodig is. tijdens een microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor ook grove poriën verfijnt en verstrakt worden.
   

  Pigmentatie
  De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma en ouderdomspigmentatie. Ook donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen via deze behandeling verminderd worden.
   

  Aandachtspunten bij microneedling treatment

  1. Vermijd contact met de huid om zo de overdracht van bacteriën te beperken.
  2. Gedurende 24 uur geen huidverzorgingsproducten gebruiken omwille van het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Na 24 uur kunt u dit wel weer gebruiken.
  3. Reinig uw gezicht gedurende 24 uur enkel met lauw water en vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
  4. Vermijd sporten, fysieke inspanning en sauna’s gedurende 24 uur. Na 6 uur kunt u wel opnieuw douchen, zolang u stromend water over uw gezicht vermijdt.
  5. Vermijd de zonnebank en beperk natuurlijke blootstelling aan de zon. Uw huid is namelijk herstellende en is daardoor gevoelig voor UV-straling.
  6. Drink gedurende 24 uur minstens 2 liter water.
 • Wil jij je graag een microneedling ondergaan?

  Maak dan zeker een afspraak via onderstaande knop.